Onderhoud

onderhoud

Onderhoudsadvies

Onze beelden gemaakt van kunststof polyester. Dit materiaal is speciaal ontwikkeld zodat je er bijna geen onderhoud aan hebt. Wat wij wel af en toe adviseren, hebben wij hieronder omschreven.

1. Maak het beeld geregeld schoon. Dit kan met warm water en een zachte doek of spons. Let op! Doe dit niet met een hogedrukspuit.

2. Onze beelden zijn zowel binnen als buiten neer te zetten. Om de levensduur te verlengen raden wij aan het beeld in de winter (of met extreem warme temperaturen, storm of hagel) binnen te zetten. Tevens adviseren wij om het beeld één tot tweemaal per jaar van een nieuwe blanke laklaag te voorzien (ook wel blanke vernis genoemd).  Zeker wanneer deze buiten wordt geplaatst. Zo ben je ervan verzekerd dat de kleuren en verflaag langer behouden blijven.

3. De polyester beelden zijn puur als decoratie object geschikt en dienen ook als zodanig te worden toegepast. Onverhoopt toch een kleine beschadiging? Dan kan dit bijgewerkt worden met polyester plamuur. Het bijwerken van de verf is mogelijk met verf op acrylbasis. Bij het toepassen van blanke lak adviseren wij dit met een spuitbus te doen. De lak dient watergedragen te zijn. Let wel ook bij blanke vernis op acryl basis wilt het niet zeggen dat deze volledig oplosmiddelvrij is. Volg daarom de instructies op de verpakking, breng niet in een keer te veel aan en laat je eventueel adviseren bij een verfspecialist.