Maatwerk

Wij leveren twee maatwerk oplossingen. Waarbij de eerste bestaat uit maatwerk beschildering van een bestaand model. De tweede betreft het vervaardigen ven een geheel nieuw model. Het vervaardigen van unieke blikvangers is een ambachtelijk proces. Om dit uit te kunnen voeren is veel vakmanschap en ervaring nodig. Wij kunnen het aan om ontwerpen volgens jouw eisen uit te voeren. De kwaliteit is superieur t.o.v. andere technieken en materialen. Met als eindresultaat een zeer mooie en gladde oppervlakte afwerking. Ook het gespecialiseerde transport kan door ons worden verzorgd.

Maatwerk beschildering

Deze vorm van maatwerk wordt het meest gehanteerd. Hier wordt een al bestaand model uit onze collectie op maat beschilderd. Hierbij is het mogelijk het beeld van een maatwerk egale kleur te voorzien. Waarbij je kunt kiezen of je er een logo op beschilderd wilt hebben. Hierbij hanteren wij RAL kleurcodes uit de RAL classic kleuren waaier. Met uitzondering van specialty kleuren zoals metalic en neon. Ook hebben wij een aantal zeer getalenteerde kunstenaars die unieke beschilderingen kunnen verzorgen op bestaande modellen. Zo krijgt een beeld een geheel eigen karakter en wordt het getransformeerd in een waar kunstwerk.

Voorbeeld van een maatwerk koe

Maatwerk model

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van unieke promotionele objecten die bijdragen aan de merkbeleving van uw product, firma of dienst.
Een breed scala aan klanten hebben reeds onze producten afgenomen om de verkoop te stimuleren. Deze zijn o.a. werkzaam als: winkelketens, franchisers, beurs organisatoren, stand bouwers, televisie omroepen, producenten en evenement organistaroren.
Ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Het productieproces van een polyester beeld is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, een complexe aangelegenheid waar nog veel ambacht bij komt kijken.
Dit proces is onder te verdelen in een aantal stappen.

1. Concept

In deze fase worden ideeën uitgewisseld en impressie tekeningen gemaakt n.a.v. de input van onze klanten. Er wordt een schets gemaakt die een idee geeft hoe het uiteindelijke product eruit komt te zien.

2. Ontwerp

In deze fase wordt de impressie tekening uit de eerste stap concreter vormgegeven met hierin de uiteindelijke afmetingen van het object, materiaal keuze en dimensie.

3. Levensecht prototype (van klei)

Vervolgens gaat een beeldenkunstenaar aan de slag om levensecht prototype te maken uit klei. De duur van deze fase is afhankelijk van het formaat en complexiteit van het object.

4. Maken van de mallen

In deze fase het levensechte prototype gebruikt als basis om een mal te maken. Doordat de klei verhit wordt blijft er niets van het prototype over. Echter creëren we hiermee een wegwerp mal. Deze wordt vervolgens grondig schoongemaakt en uit deze wegwerp mal worden de productie mallen gemaakt.

5. Productie

De mallen worden gevuld met een combinatie van kunststof elementen (polyresin/polyester/glasvezel). Nadat de beelden zijn uitgehard worden ze verwijderd uit de mallen en bijgewerkt. Vervolgens worden de beelden met de hand geverfd en afhankelijk van de opdracht behandeld met een special coating.