Bel ons!

Tijdens werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur of:
Mail ons 24/7 via info@beeldenmarkt.com

Maatwerk

maatwerk promotie objecten

Maatwerk decoratieobjecten & figuren

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van unieke promotionele objecten die bijdragen aan de merkbeleving van uw product, firma of dienst

Een breed scala aan klanten hebben reeds onze producten afgenomen om de verkoop te stimuleren. Deze zijn o.a. werkzaam als: winkelketens, franchisers, beurs organisatoren, stand bouwers, televisie omroepen, producenten en evenement organistaroren.

Ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Het productieproces van een polyester beeld is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, een complexe aangelegenheid waar nog veel ambacht bij komt kijken.
Dit proces is onder te verdelen in een aantal stappen.

1. Concept
In deze fase worden ideeën uitgewisseld en impressie tekeningen gemaakt n.a.v. de input van onze klanten. Er wordt een schets gemaakt die een idee geeft hoe het uiteindelijke product eruit komt te zien.

2. Ontwerp/CAD tekening
In deze fase wordt de impressie tekening uit de eerste stap concreter vormgegeven d.m.v. een technisch tekening. Zo onstaat er een CAD tekening/blauwdruk van het object die voldoet aan de eisen en afmetingen.

3. Levensecht 3D prototype (van klei)
Vervolgens gaat een beeldenkunstenaar aan de slag om levensecht prototype te maken uit klei. De duur van deze fase is afhankelijk van het formaat en complexiteit van het object.

4. Maken van de mallen
In deze fase het levensechte prototype gebruikt als basis om een mal te maken. Doordat de klei verhit wordt blijft er niets van het prototype over. Echter creeren we hiermee een wegwerp mal. Deze wordt vervolgens grondig schoongemaakt en uit deze wegwerp mal worden de productie mallen gemaakt.

5. Productie
De mallen worden gevuld met een combinatie van kunststof elementen (polyresin/polyester/glasvezel). Nadat de beelden zijn uitgehard worden ze verwijderd uit de mallen en bijgewerkt. Vervolgens worden de beelden met de hand geverfd en afhankelijk van de opdracht behandeld met een special coating.


- Beeldenmarkt